#зеленина

ПРОАКТИВНА УСТОЙЧИВОСТ

Landoll, която е собственик на марката Наши Арган, от 2005 г. насам започна да се превръща в компания, активна във всички отношения: динамична и модерна същност, която се характеризира с предлагането на социално устойчиви продукти и високо качество. Целогодишно се инвестира в научноизследователска и развойна дейност, за да се сведе до минимум използването на ресурси, които могат да допринесат за разрушаването на околната среда.

nashi-argan_energia_pulita

#energy

Чиста енергия за вашата красота

Цялата енергия използвана в заводите на Landoll се произвежда от възобновяем вътрешен източник. Компанията в действителност притежава Работен Лиценз за производство на електроенергия и електричество,а през юни 2012 г., е инсталирала фотоволтаичната система в производствен обект в Ломбардия, което е гаранция за цялата доставка на енергия, необходима за производството на серията Наши Арган. Системата за фотоволтаична енергия преобразува слънчевата светлина в електричество с мощност от 108 KWp. Landoll произвежда 120,000 KWh годишно. Допринася за намаляване на замърсяването на околната среда( като въглероден диоксид (70 тона годишно), азотни окиси (NOx 150 кг годишно) и серен диоксид (145 кг годишно), които са основните фактори за образуването на „парниковия ефект и киселинния дъжд“. Тази система избягва използването на други енергийни източници, като използването на слънчева енергия спестява годишно 23 тона нефтен еквивалент. Количеството консумирана енергия също е сведено до минимум при производството на студени продукти. Всички течности, използвани при преработката, се събират в специални резервоари за обработкаи доставка на сертифицираните фирми.

#опаковане

Опаковъчен Контрол

Бутилките, използвани за повечето продукти от серията на Наши Арган са от стъкло или от потребителскo рециклиранo RPET. Всички комуникационни материали, кутиите и брошуриte на серията, са изработени от растителна хартия, от потребителски рециклирани и сертифицирани продукти по ISO и FSC.

packaging_nashi-argan

noci_nashi-argan

#съставки

Подбрани съставки

Всички продукти на Nashi Argan съдържат сертифицирано биологично органично масло от Арган и ленено масло, и не съдържат сулфати, фосфати, парабени и натриев хлорид. Тази информация се съдържа върху всяка опаковка за насърчаване на максимума на прозрачност на информацията. Компанията следва твърда политика при избора и използването на суровини, като основната и цел е най-доброто представяне на продукта, за да отговори на нуждите на професионалния пазар.
Затова нашите формули включват използването на естествени суровини в пълно равновесие с най-актуалнато и сигурно разнообразие на химическата промишленост.

#FAI

ЧЛЕНОВЕ НА FAI

От 2015 Landoll се придържа към програмата за корпоративно членство Corporate Golden Donor на FAI – италиански фонд за околна среда. Избор продиктуван от желанието да помогне за възстановяване, развитие и подобрение на околната среда и нейните ресурси. В непосредствена близост до FAI, марката Наши Арган иска да бъде част от по-голям проект за защита, което също е едно амбициозно културно предизвикателство: да направи страната по-красиво място за живеене, работа и повишаване на прирастта.
Всеки ден FAI се ангажира да защитава и да прави достъпни всички красиви бижута на изкуството, природата и културата, разпръснати в селата, в градовете и по бреговете на страната. Да се образова и да се изостри чувствителността на обществото към знание, уважение и грижа за природата и изкуството.

fai_nashiargan